Erdogan:  Turska bi mogla da se vrati
Redžep Tajip Erdogan

Vrhunac zaraze korona virusom

Erdogan: Turska bi mogla da se vrati "u normalan život" u junu, posle ramazana

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocijenio je danas u Ankari da je Turska postigla vrhunac zaraze korona virusom.

U obraćanju zvaničnicima njegove vladajuće stranke, Erdogan je rekao da bi Turska mogla da se vrati "u normalan život" u junu, posle praznika koji označava kraj svetog muslimanskog mjeseca ramazana, prenosi Beta.

Mjesec ramazana traje do 23. maja, a završava se praznikom Bajramom.

Sve do tada na snazi će da budu mjere koje imaju za cilj suzbijanje zaraze.

Erdogan je pandemiju opisao kao "najveću krizu od Drugog svjetskog rata u smislu ekonomskog uticaja".

Do sada je u toj zemlji registrovano 90.980 slučajeva pozitivnih na korona virus, a umrlo je 2.140 osoba.

Turska je uvela zabranu kretanja tokom vikenda, a starijim od 65 i mlađima 20 godina zabranjeno je i ostalim danima da napuštaju domove.

Turski mediji danas su prenijeli da je britanski avion stigao u Istanbul kako bi preuzeo medicinsku opremu namijenjenu Velikoj Britaniji.

Britanski zvaničnici saopštili su da će iz Turske da stignu prijeko potrebna lična zaštitna oprema za medicinsko osoblje, te da je pošiljka teška 84 tone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.