Sjutra zajednička onlajn vježba za svjetski rekord, poziv studentima i građanima da se uključe

Sjutra zajednička onlajn vježba za svjetski rekord, poziv studentima i građanima da se uključe

Čas tjelesnog vježbanja preko interneta, kojim se teži postaviti svjetski rekord, pokrenuo je Active Healthy Kids Global Alliance, čiji je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje aktivni član, a u saradnji sa V4Sport iz Poljske.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG pozvao je studente Univerziteta Crne Gore i sve zainteresovane da učestvuju u postavljanju svjetskog rekorda – zajedničke onlajn vježbe za 5000 ljudi,  sjutra,  22. aprila,  u 14.30 sati, putem livestreaming opcije na  Fejsbuk linku  https://www.facebook.com/Vision4Sport.community/posts/114189433590984.

Trajanje ove vježbe će biti od 30 do 40 minuta, a vodiće ga nastavnica iz Poljske, u zakazanim terminima, različitih vremenskih zona, na adresama svijeta: Njujork, London, Vroclav, Tokio…

“U nastojanju da ostanemo aktivni i zabavimo se, a takođe u želji da pomognemo Active Healthy Kids Global Alliansi, pozivamo, pored studenata, sve zainteresovane građane da Crnu Goru učine što masovnijim  učesnikom u obaranju jednog svjetskog rekorda”, kazao je doc. dr Bojan Mašanović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Globalno udruženje Active Healthy Kids neprofitna je organizacija istraživača, zdravstvenih radnika koji zajedno rade na unapređivanju tjelesne aktivnosti djece i mladih iz cijelog svijeta. Savez je osnovan 2014.

“Od ove godine Fakultet je pridruženi član ove organizacije, a u narednom periodu radićemo i zajednička  istraživanja", najavio je Mašanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.