Sudovi donirali 50 hiljada eura: Medenica i sudije Vrhovnog suda dali pola plate za borbu protiv koronavirusa
Vesna Medenica

NKT-u

Sudovi donirali 50 hiljada eura: Medenica i sudije Vrhovnog suda dali pola plate za borbu protiv koronavirusa

Sudije i zaposleni u crnogorskim sudovima, od martovskih zarada, donirali su Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 50 hiljada eura za borbu protiv COVID-19, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Od tog iznosa, zaposleni u Vrhovnom sudu donirali su 14 hiljada eura.

Svih 19 sudija Vrhovnog suda, uključujući predsjednicu Vesnu Medenicu, odvojili su za ovu namjenu polovinu mjesečne zarade, dok su ostali zaposleni uplatili iznose u skladu sa svojim mogućnostima, kažu iz VS-a. 

Medenica je zahvalila predsjednicima svih sudova što su se odazvali njenom pozivu i na taj način pokazali profesionalnu ozbiljnost i humanu dimenziju, kao nosioci sudijske funkcije.

"Ovim činom, sudije i zaposleni u crnogorskim sudovima osim solidarnosti, poslali su poruku državi i građanima dasu zajedno u borbi protiv ove pošasti", poručila je Medenica.

Podsjetimo, predsjednica Vrhovnog suda je sredinom marta uputila apel predsjednicima sudova da, donacijom dijela svojih zarada, pomognu u borbi protiv koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.