Priroda se oporavlja uslijed pandemije koronavirusa

Himalaji po prvi put posle 30 godina vidljivi s 200 km udaljenosti (VIDEO)

Himalaji su prvi put posle 30 godina vidljivi s 200 kilometara udaljenosti, što nije bilo moguće uslijed velike koncentracije zagađenosti vazduha.

​Djelovi Himalaja jasno se vide iz Indije za vrijeme pandemije virusa korona zbog vazduha koji je konačno dobrog kvaliteta. Stanovnici grada Jalandhara u saveznoj indijskoj državi Pandžab kažu da ovaj prizor nije viđen gotovo 30 godina, piše SBS Hindi.

​Uslijed virusa korona država je uvela karantin, te se zbog manjeg broja automobila na ulicama i smanjenog rada fabrika zagađenost vazduha značajno redukovala. U Indiji je procijenjeno da je 2012. godine milion i po ljudi umrlo od posljedica zagađenja vazduha, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

​Indija je sa 1,4 milijarde ljudi jedna od najmnogoljudnijih država svijeta, a upravo su gradovi u Indiji jedni od najzagađenijih. Stoga je karantin, koji traje 21 dan dao drastične efekte u prirodi.

 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.