Joksimović: Najteži period za Vraneški kraj, nadležni da pomognu mještanima bjelopoljskih sela
Biokovac u karantinu

Žive u izolaciji, strahu i nemaštini

Joksimović: Najteži period za Vraneški kraj, nadležni da pomognu mještanima bjelopoljskih sela

Udruženje građana Vraneš, Partija penzionera, invalida i restitucije – PIR, Udruženje za zaštitu penzionera i invalida, Udruženje civilnih, vojnih i invalida rada Crne Gore, zatražilu su da se hitno i odmah interveniše i pomogne ugroženim mještanima pavinopoljskog, tomaševskog, cijelog Vraneškog kraja.

Riječ je o kraju u kojem je cijelo selo, Biokovac stavljeno u samoizolaciju nakon prvih potvrđenih šest slučajeva infekcije novim korona virusom.

 Predsjednik Udruženja građana Vraneš Momo Joksimović upozorava da je ovo je najteži period za Vraneški kraj te da građani Vraneša ovih dana žive u izolaciji, strahu i nemaštini. Zatražio je reakciju od predsjednika Nacionalnog koordinacionog tima (NKT) i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića,  ministarke ekonomije Dragice Sekulić i Crvenog krstu CG.

"Jedno područje, selo Biokovo je stavljeno u karantin, pod kontrolom nadležnih organa i ograničeno im je kretanje do 50 metara od kuće. Prodavnice su zatvorene. Ništa ne radi. Građani koji svake subote i svakog dana su naučili da donose svoje proizvode na bjelopoljsku i druge crnogorske pijace, i od svojih proizvoda žive i školuju svoju djecu, to nemogu da rade jer im je kretanje ograničeno, a kroz Pavino Polje auto može samo da prođe i ne smije se zaustavljati.", navodi Joksimović

Ističe da mještanima Graba, Vergaševića, Kovrena, Stožera, Pisane Jele, Sokoca, Barica, Kičave, Babaića, Rajkovića, Mahale, Grubješića, Krstača, Konjevića mahale, Drenovca, i drugih sela pavinopoljskog i tomaševskog kraja, treba hitna pomoć u higijeni, namirnicama za prehranu kako stanovništva tako i hrane za stočni fond.

Dodaje da je pomoć Crvenog krsta i nekih donatora u vidu 70 paketa koji će biti danas podijeljeni građanima kap u moru.

"Nacionalno koordinaciono tijelo je munjevito pomoglo reagovalo i pomoglo cijelu opštinu Tuzi, negdje oko 16 ili 17 hiljada građana, dakle za preko 3.000 domaćinstava, sada se pruža pomoć opštini Ulcinj. To je za svaku pohvalu. Udruženje građana Vraneš, traži samo to, da se i Vraneškom stanovništvu pruži pomoć kao što je pružena Tuzima i Ulcinju", navodi Joksimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.