Đoković u akciji pomoći teniserima koji su ostali bez ikakvih prihoda
Novak Đoković

Đoković u akciji pomoći teniserima koji su ostali bez ikakvih prihoda

Novak Đoković planira da pomogne slabije rangiranim teniserima koji će da budu u problemu zbog suspenzije sezone. Zbog pandemije koronavirusa tenis se neće igrati najmanje do 13. jula, zbog čega su igrači koji su plasirani ispod 100. mjesta u velikom problemu.

Mnogi od njih više puta su isticali zabrinutost zbog novonastale situacije jer su odjednom ostali bez ikakvih prihoda i, kako sada stvari stoje, pitanje je da li će da ih ima do kraja godine.

Za razliku od ostalih sportova gdje su igrači obezbjeđeni ugovorima, u tenisu sve zavisi od sponzorstava (koje slabije rangirani igrači često nemaju) i nagradnih fondova.

U međuvremenu je zvanično otkazan i Vimbldon, prvi put od Drugog svjetskog rata, što je unijelo dodatnu zebnju u "bijeli sport". Zbog toga, Savjet igrača na čelu sa Novakom Đokovićem, razmatra strategiju pomoći najugroženijim teniserima.

"Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog mjeseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest mjeseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svijetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac", otkrio je brazilski teniser Bruno Soareš, jedan od članova Savjeta igrača ATP, u intervjuu za lokalni La Nasion.

Soareš je otkrio da je Đoković u grupnoj komunikaciji sa ostalih devet članova Savjeta i da konstantno radi na riješavanju takvih slučajeva.

"Mi iz Savjeta imamo 'Votsap' grupu. Đoković, kao predsjednik, veoma je aktivan i posvećen. I ja se osjećam odgovornim jer predstavljam sve dubl igrače, a postoji veliki broj njih koji su u teškoj situaciji bez načina da zarade novac, dosta se muče."

Apostrofirao je i na novi problem – mogućnost da će slabije rangirani igrači namještati mečeve po povratku na teren, kako bi nadomjestili izgubljeni novac.

"Biće veliko iskušenje za sve one koji neće imati novca da putuju na turnire tada, ako im dođe neko i ponudi im 10 ili 15 hiljada dolara. Mi, kao organizacija, moramo da objasnimo igračima kakve su posljedice toga. To je teško kontrolisati jer se te situacije uglavnom dešavanju na malim turnirima", zaključio je Soareš.

 

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.