Italija kao Kina: Za deset dana izgrađena bolnica intezivne njege za oboljele od koronavirusa
Bolnica intezivne njege u Milanu

"Bolnica će raditi dok Covid-19 ne bude bio istrijebljen"

Italija kao Kina: Za deset dana izgrađena bolnica intezivne njege za oboljele od koronavirusa

Napravili smo nešto za šta bi nam inače trebalo godinu dana ili više – rekao je predsjednik Fondacije Sajma Enriko Pazali na otvaranju nove bolnice i intenzivne njege na starom Sajmu u Milanu.

"Napravili smo najbolje što smo mogli u ovom momentu - dodao je. Bolnica čije je građenje počelo prije 10 dana zahvaljujući donacijama od 21 milion eura na starom sajmu, najveći je centar za intenzivnu njegu u cijeloj Italiji", izjavio je Ezio Beleri generalni direktor Poliklinike u Milanu koji će upravljati ovom klinikom, javlja RTS.

Na izgradnji bolnice radilo je 500 ljudi, 24 sata dnevno i u izgradnju se uključilo 100 firmi. U ovoj bolnici će biti zaposleno 200 ljekara, reanimatora i anesteziologa, 500 medicinskih sestara i 200 ostalih zaposlenih.

Odmah je otvoreno osam odjeljenja sa 53 kreveta na intenzivnoj njezi, a nakon toga će biti otvorena hala sa još 104 kreveta i na kraju ona sa 48 mjesta.

Ova klinika namijenjena borbi sa kovidom će biti otvorena sve dok bude bilo potrebe.

"Predstavlja branu ili svetionik nade i radiće dok kovid ne bude bio iskorijenjen" - dodao je Pazali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.