Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina
Ninoslav Jovanović

"Prijeti kazna zatvora od 10 godina do doživotnog zatvora"

Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, koji je krajem prošle godine oteo M.K. (12), ali pravna kvalifikacija krivičnog djela za koje se tereti nije saopštena, zbog zaštite interesa maloljetne oštećene u tom slučaju.

U tužilaštvu su agenciji Beta kazali da je optužnica protiv Jovanovića podnijeta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u Malči, a potjera za njim počela je 20. decembra kada je u naselju Brzi Brod oteo dvanestogodišnju M.K. koja je krenula u školu iz svoje kuće u Suvom Dolu.

Djevojčica je pronađena nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik, a Jovanović je uspijevao još sedam dana da umakne potrazi koja do tada nije viđena na prostoru Srbije.

Jovanović je u martu prošle godine, posle pet mjeseci, pušten iz zatvora na koji je bio osuđen zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. On je ranije u dva navrata bio osudjivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora.  

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.