Sudovi do kraja epidemije rade u posebnom režimu
Vesna Medenica

Medenica najavila

Sudovi do kraja epidemije rade u posebnom režimu

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, donijela je Odluku o produžetku mjera o posebnom režimu rada u svim sudovima.

"Imajući u vidu, da su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, za suzbijanje suzbijanje širenja koronavirusa u Crnoj Gori i dalje na snazi, odlučeno je da se mjere o posebnom režimu rada sudova, za vrijeme trajanja epidemije, produže do dalje odluke", poručuju iz Vrhovnog suda.

Prvobitne odluke o posebnom režimu rada sudova važile su do 30. marta ove godine, a novom Odlukom one se produžavaju do daljnjeg.

Aktom o uvođenju mjera od 16.marta, propisan je poseban režim rada u svim sudovima. Pomenute mjere mogu se pronaći na sajtu www.sudstvo.me.

"Dopunom Akta od 19. marta, predsjednicima sudova je ukazano na mjere, koje je potrebno preduzeti u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Istražnom zatvoru. Još jednim aktom, koji je donijet istog dana, detaljnije je uređen rad sudske administracije za vrijeme trajanja posebnog režima rada sudova. U skladu sa tim aktom, stranke dok traje epidemija COVID-19, ne dolaze u sud, ali se sva neophodna komunikacija stranaka i suda odvija nesmetano. Vrhovni sud Crne Gore pisma prima putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte: [email protected], a kontakt telefon pisarnice je 020/665-388", napominje se u saopštenju Vrhovnog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.