Preko 300 paketa pomoći za RE populaciju u Bijelom Polju i Beranama

EU finansira zajedničku akciju HELP-a i NVO „Phiren Amenca“

Preko 300 paketa pomoći za RE populaciju u Bijelom Polju i Beranama

Preko 300 romskih i egipćanih porodica u Bijelom Polju i Beranama dobilo je urgentnu pomoć - pakete sa hranom i higijenskim sredstvima. Pomoć je obezbijedila Evropska unija, u saradnji sa organizacijom HELP i NVO „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“, u želji da zajedno pomognu jednoj od najugroženijih i najranjivijih kategorija stanovništva u Crnoj Gori.

Ova donacija dio je šire akcije, u okviru koje će biti podijeljeno ukupno 600 paketa pomoći za oko 400 porodica romske i egipćanske populacije, a koja će pored Berana i Bijelog Polja, biti sprovedena još u Nikšiću i Herceg Novog.

Ukupna vrijednost ovih 600 paketa iznosi oko 12.400 eura- saopšteno je iz EU Info centra.

Porodice sa više od šest članova dobiće po dva paketa u kojima se nalaze, brašno, ulje, šećer, pašta, riža i sapun.

U skladu sa preporukama Nacionalnog kordinacionog tijela, paketi se distribuiraju u saradnji sa Crvenim krstom i lokalnim kriznim štabovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.