U Francuskoj 562 osobe preminule od koronavirusa, 14,459 osoba zaraženo
Ilustracija

U kritičnom stanju se nalazi 1,525 pacijenata

U Francuskoj 562 osobe preminule od koronavirusa, 14,459 osoba zaraženo

U Francuskoj su od koronavirusa preminule 562 osobe, 14.459 su pozitivno potvrđene, od kojih je 6.172 hospitalizovano, saopštilo je večeras francusko Ministarstvo zdravlja i dodalo da je među hospitalizovanim 1.525 u teškom stanju.

"Brzo idemo ka opštoj epidemiji na cijeloj teritoriji", navodi se u saopštenju u kojem se građani pozivaju da se strogo pridržavaju mjera karantina i zabrane kretanja osim u izuzetnim slučajevima, prenosi Beta.

Francuske vlasti su 17. marta stavile cijelu zemlju u karantin, a izlazak iz kuće je jedino moguć uz potvrdu za pravdanje kretanja.

Dokument mora da bude potpisan i sa datumom. Kretanje je u Francuskoj ograničeno na odlazak u kupovinu osnovnih namirnica, izazlak iz zdravtsvenih razloga, izlazak iz porodičnih razloga (pomoć osjetljivim osobama ili čuvanje djece) i izlazak u blizini doma za potrebe kućnih ljubimaca.

Građani koje pripadnici policije ili žandarmerije prilikom kontrole zateknu bez te dozvole, biće novčano kažnjeni sa 135 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.