Opština Budva donira respirator Opštoj bolnici Kotor
Opština Budva

Pomoć najugroženijima od koronavirusa

Opština Budva donira respirator Opštoj bolnici Kotor

Opština Budva doniraće respirator Opštoj bolnici Kotor u vrijednosti od 26.000 eura kako bi se u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji pomoglo najugroženijima od koronavirusa, hroničnim bolesnicima, starijim pacijentima i drugim ranjivim grupama, a za koje naš zdravstveni sistem mora biti spreman i čiji životi mogu biti ugroženi, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Marka Carevića.

Respiratori, aparati za vještačko disanje, najvažniji su dio medicinske opreme u borbi sa pandemijom ove vrste te se lokalna uprava, na inicijativu predsjednika Opštine Marka Carevića, odlučila da na ovaj način pomogne kotorskoj bolnici, prema trenutnim mogućnostima, navodi se u saopštenju.

Opština Budva pozvala je još jednom sve građane da se u ovoj situaciji ponašaju odgovorno, poštujući mjere i preporuke nadležnih organa, posebno mjere socijalne distance i izolacije.

"U ovoj situaciji, zajedničkim i odgovornim činjenjem i nečinjenjem, možemo učiniti puno i zaštititi ranjive grupe od infekcije.

Organi uprave i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje nastaviće da prate razvoj situacije, preduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tima i koordiniraju svoje aktivnosti kako bi se širenje ove epidemije zaustavilo, sa ciljem i željom da se život naših građana, ali i svih građana svijeta pogođenih ovom pandemijom, što prije vrati u normalu", saopšteno je iz kabineta Carevića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.