Kosovska Mitrovica: Zatvaraju se kafići, samo će apoteke raditi
Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica: Zatvaraju se kafići, samo će apoteke raditi

Kosovska policija u pratnji radnika opštinske inpekcije od danas obilazi kafiće u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i obavještava ih da moraju da prekinu sa radom u skladu sa naredbom kosovske vlade o zaštiti od koronavirusa, nakog čega su mnogi kafići u gradu zatvoreni.

U razgovoru za KoSSev, Besim Hoti iz Kosovske policije, potvrdio je da se u Severnoj Mitrovici, ali i u ostalim opštinama zatvaraju svi ugostiteljski objekti.

"Došla je naredba da se zatvaraju svi ugostiteljski objekti koja ne predstavlja primjenu sile, već je zbog zaštite od koronavirusa", kaže Hoti.

Hoti navodi da opštinski inspektori, u pratnji policije, posjećuju ugostiteljske objekte gdje zahtijevaju od vlasnika ovih objekata da obustave rad. Ova naredba odnosi se samo na ugostiteljske objekte, gdje se okuplja veći broj ljudi, a ne važi za prodavnice, pekare, apoteke i slično, dodaje Hoti i izražava nadu da će ugostiteljski objekti već danas prestati sa radom.

Informaciju o zatvaranju za KoSSev potvrdilo je i nekoliko vlasnika lokala koji su željeli da ostanu anonimni.

Danas oko 14:30 jedan od kafića na mitrovičkom šetalištu je zatvoren. Kako je vlasnik nezvanično potvrdio za Kossev, službenica za koju pretpostavlja da je iz inspekcije, pokazala je legitimaciju i rekla da lokal mora biti zatvoren.

Sa primjenom odluke o obustavljanju kopnenog saobraćaja na prelazima započelo se u šest sati. Odluka se ne odnosi na građane sa Kosova, odnosno kosovskim identifikacionim dokumentima, a sve u cilju sprječavanja pandemije koronavirusa. KoSSev prenosi da postoje i svjedočenja da je na sjeveru Kosova moguće u pojedinačnim slučajevima proći i sa srpskom ličnom kartom, ali isključivo ukoliko je na njima kao adresa naveden grad sa KiM.

Međutim, portparol Kosovske policije na centralnom nivou, Baki Keljani, u izjavi za KoSSev navodi da "ne može da govori o tome" uz podsjećanje da je odluka kosovske vlade javno objavljena. Ističe da se Kosovska policija upravlja samo na osnovu odluka kosovske vlade.

Danas je potvrđen i treći slučaj oboljelog od ovog virusa. Na čitavom Kosovu povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima i maskama, što je uticalo i na povećanje cijena određenih proizvoda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.