Nove barikade na Kosovu: Kamioni blokirali put i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice
Foto: KoSSev

Nove barikade na Kosovu: Kamioni blokirali put i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule dvije nove barikade. Jedna od postavljenih barikada nalazi se u samom gradskom jezgru, a druga na novom mostu kod Dudinog krša, javlja portal KoSSev i ističe da je riječ prvim barikadama postavljenim u Kosovskoj Mitrovici u poslednjih 18 dana.

KoSSev navodi da je prva barikada postavljena na ulazu u Bošnjačku mahalu iz pravca Tehničke škole u sjevernom dijelu Mitrovice. Sastavljena je od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i pijeskom, kojima je prepriječen put.

Riječ je o Ulici knjaza Miloša, koja vodi do istočnog mosta. Ulica je blokirana sa saobraćaj, a pored barikade se može proći samo pješke.

Druga barikada postavljena je na novom mostu kod Dudinog krša, koji iz sjevernog dijela Mitrovice vodi ka magistralnom putu Mitrovica – Raška. I ona je takođe sastavljena od nekoliko kamiona natovarenih pijeskom i njima je preprečen put preko celog mosta, pa je i ova dionica blokirana za saobraćaj.

Kosovska Mitrovica je do sada bila jedina od četiri opštine na Sjeveru u kojoj nije bilo barikada, ali sa druge strane, tokom prethodnih dana u višenacionalnim djelovima grada raspoređene su jače snage Kosovske policije, podsjeća KoSSev.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da je rok za uklanjanje barikada “pitanje dana“, te da će kosovske vlasti same to uraditi ukoliko to ne učini Kfor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.