Foto: Prijestonica Cetinje

"Crna Gora u ritmu Evrope" za cetinjske osnovce i srednjoškolce

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“ David Makević potpisali su danas ugovor o učešću cetinjskih osnovaca i srednjoškolaca na ovom muzičkom takmičenju, koje bi trebalo da bude organizovano početkom naredne godine u Podgorici.

U saopštenju se navodi da bi mladi sa Cetinja trebalo, kroz pjesmu i ples da predstave svoj grad i jednu od evropskih zemalja, Izrael ili Australiju. Zamišljena kao Pjesma Evrope u malom, manifestacija će biti emitovana u programu Javnog servisa Radio i Televizija Crne Gore.

"Ovo je drugo učešće djece sa Cetinja u programu manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“. Prvi put mladi Cetinjani i Cetinjanke u ovom programu učestvovali su 2017. godine", podsjećaju u saopštenju.

Lučić pojašnjava da je „Ritam Evrope“ najveće dječije muzičko takmičenje, koje ima tradiciju dužu od deset godina. Takmičenje okuplja djecu djecu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta koja na završnoj manifestaciji izvode numeru na jeziku jedne od zemalja Evrope koju predstavljaju, odnosno na engleskom u slučaju Australije ili hebrejskom ako predstavljaju Izrael.

Priprema djece za finalni nastup traje šest mjeseci pojašnjava Lučić i dodaje da sekretarijat za kulturu, sport i mlade organizuje audicije za mališane sa Cetinja u svim osnovnim i srednjim školama u saradnji sa direktorima tih obrazovnih ustanova.

"Pobjednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika. Grad pobjednik kao nagradu dobija sljedeće godine televizijski prenos manifestacije na nacionalnoj televiziji, a djeca grada pobjednika nagradno putovanje u zemlju koju su predstavljala", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.