Markovi i Guerini, foto: Vlada CG

Marković razgovarao sa italijanskim ministrom odbrane

"Crna Gora i njene institucije su sposobne da prevaziđu izazove"

Crna Gora i Republika Italija kao prijateljske zemlje i saveznici u NATO-u dijele vrijednosti današnje Evrope i smatraju da je integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju uslov stabilnosti ovog regiona i Evrope u cjelini – konstatovali su predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar odbrane Italije Lorenco Guerini.

Premijer je konstatovao da su Crna Gora i njene institucije sposobne da na demokratski način prevaziđu sve izazove.

Guerini je rekao da Italija pridaje veliku pažnju hibridnom djelovanju trećih strana koje bi mogle štetno uticati u zemljama saveznicama i zemljama ovog regiona uopšte.

4961652582811b5644230o

"Italija vjeruje u demokratska rješenja za procese koji su aktuelni u Crnoj Gori. Dijalogu i demokratskom odlučivanju ne smiju da smetaju nikakva miješanja sa strane“ – kazao je Guerini.

Na sastanku su konstatovani odlični bilateralni odnosi dviju država, posebno u ekonomskoj sferi.

Odlična saradnja u oblasti odbrane je krunisano školovanjem naših oficira u italijanskim vojnim akademijama i zajedničkim italijansko-grčkim patrolama u okviru čuvanja crnogorskog neba.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.