Eraković: Šatori u krugu Kliničkog centra poslužili za simulaciju
Eraković, foto: RTCG

Eraković: Šatori u krugu Kliničkog centra poslužili za simulaciju

Šatori u krugu Kliničkog centra u Podgorici ne bi se koristili za smještaj pacijenta, već isključivo za odlaganje infektivnog zaštitnog materijala, odnosno zaštitne opreme i na taj način danas je napravljena jedna simulacija, kazao je direktor KCCG Jevto Eraković.

On je u Dnevniku TVCG kazao da u KCCG razmišljaju o svim mogućim scenarijima.

"Ono što je konstatovano danas na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti je da je naš zdravstveni sistem apsolutno spreman, naravno i KCCG, za bilo koju situaciju", kazao je Eraković.

Dodao je će zdravstveni sistem nastaviti da prati situaciju, budući da je virus stigao blizu naših granica.

"To ne treba da nas brine, spremni smo u stručnom kadrovskom i prostornom kapacitetu, imamo odgovarajuću opremu", naveo je direktor KCCG.

Poručio je da građani Crne Gore mogu biti sigurni u zdravstveni sistem.

"ovo je izazov koji tek očekujemo, ali siguran sam da možemo da odgovorimo na pravi način", zaključio je Eraković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.