Đoković: Ne bih mogao bolje započeti sezonu
Foto:Getty images

Đoković: Ne bih mogao bolje započeti sezonu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković dao je intervju uglednom francuskom listu "Lekip" u Dubaiju.

Srpski as je pričao o osvajanju Australijan opena, ambicijama na predstojećem turniru, dublu sa Marinom Čilićem, svojoj seriji pobjeda...

Prvo pitanje glasilo je kako se Novak osjeća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Vrlo dobro. Ne bih mogao bolje započeti sezonu. U Dubai sam došao sa porodicom, proveli smo puno vremena na plaži sa djecom. Кvalitetno je vrijeme sa njima tokom dana, a tenis uveče", počeo je Novak.

Đoković je četiri puta bio pobjednik u Dubaiju - 2009, 2010, 2011. i 2013. godine, ali poslednje četiri nije učestvovao.

"U Dubaiju nisam igrao četiri godine, ali vraćam se na turnir na kojem sam igrao dobro u prošlosti. Zaista cijenim grad u koji dolazim između sedam i 10 dana da bih trenirao tokom predsezone. Odlično sam primljen. Ovdje takođe postoji velika srpska zajednica koja me ohrabruje".

Na istom mjestu nastupiće i u dublu, zajedno sa Hrvatom Marinom Čilićem.

"Istorijski gledano, turniri na kojima igram najviše dvostruko su Indian Vels, Dubai i Monte Karlo jer je to prvi turnir na zemlji. Кada odmaram nekoliko nedelja, volim i da "dupliram". Osjećam se kao da je dobra priprema za moj singl odigrati nekoliko mečeva".

Đoković sa maksimalnim učinkom od 13 pobjeda, uz trofeje na ATP kupu i Australijan openu, stigao je u Dubai, gdje je startovao ubjedljivom pobjedom nad Malekom Džazirijem 6:1, 6:2.

"Кad god pobijedim na Australijan openu, iza mene je sjajna sezona. Nadam se da će to i dalje biti slučaj".

Ipak, doza opreza mora da postoji.

"Na terenu se dobro osjećam i kada pobijedite puno mečeva, to se pretvara u visok nivo samopouzdanja. Očigledno sam svjestan svoje serije, ali takođe znam da se ona lako može uznemiriti i izgubiti. Zato se trudim da svakoj igri pristupim kao novi početak", zaključio je on.

Svjetski broj jedan naredni meč igra u srijedu protiv Njemca Filipa Kolšrajbera u 2. kolu u Dubaiju.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.