Konjević: Propagandistički pristup tumačenju Zakona
Raško Konjević

Konjević: Propagandistički pristup tumačenju Zakona

Svjedoci smo da na sceni ima i previše isključivosti, kao i pogrešnog tumačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti čiji je krajnji cilj da se ovom pitanju, umjesto argumentima i činjenicama, pristupi propagandistički, uz neizostavno etiketiranje svih onih koji o tom pitanju drugačije misle, smatra zamjenik predsjednika SDP-a Raško Konjević.

Konjević je na sjednici Opštinskog odbora SDP Bijelo Polje, kojoj je prisustvovao generalni sekretar SDP Ivan Vujović, naveo da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena neka prava, da iskaže svoj protest na miran način.

Meutim, poručio je da je prisutna je želja brojnih aktera u Crnoj Gori i van nje da se to pitanje  iskoristi i za određene političke ciljeve kojima se želi osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

"Crna Gora se ne smije vraćati u prošlost već mora jačati svoj građanski i multietnički karakter i što je posebno važno uspostaviti vladavinu prava i nezavisne institucije koje su najbolji garant njene stabilnosti i odbrane od neprimjerenih vanjskih uticaja", rekao je Konjević.

Poručio je da vjeruje da građani žele da upravo političari doprinose spuštanju tenzija i boljem međusobnom razumijevanju, "kako bismo konačno obratili pažnju na brojne nagomilane probleme koji muče naše društvo, a o kojima se u posljednjih dva mjeseca malo ili nimalo razgovara".

Zamjenik predsjednika SDP-a je naglasio da su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju gradjane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda.

"SDP je prepoznat na političkoj sceni kao subjekat koji pokreće važna pitanja koja se tiču kvaliteta života gradjana, i to činimo kroz predlaganje konkretnih rješenja kroz parlamentarnu proceduru, a time ćemo i dalje nastaviti da se bavimo. Trenutno smo posvećeni kampanji prikupljanja potpisa za usvajanje izmjena Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju koji treba da obezbijedi značajno poboljšanje statusa penzionera kao najugroženije kategorije stanovništva. Veoma smo zadovoljni odzivom i činjenicom da su već hiljade gradjana podržale našu inicijativu tokom akcija u samo nekoliko crnogorskih gradova", kazao je Konjević.

Iz SDP-a je saopšteno da je povodom političke situacije u Crnoj Gori održana je i sjednica Opštinskog odbora te partije u Petnjici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.