Konjević: Rugali se Spajiću sada prepisuju njegov predlog; Spajić: Tada inflacija bila 3% danas 18%
Spajić i Konjević

Konjević: Rugali se Spajiću sada prepisuju njegov predlog; Spajić: Tada inflacija bila 3% danas 18%

Komentarišući izmjene i dopune Zakona o akcizama koje je usvojila Vlada Crne Gore, lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da su se partije koje su glasale za taj zakon prošle godine "rugale" takvom predlogu tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića a sada, kako je kazao, prepisuju njegove loše predloge. Spajić je odgovarajući Konjeviću kazao da je ključna razlika u tome što je, kada je on to predlagao, inflacija iznosila 3% dok danas ona premašuje 18%.

"DF, URA, DEMOKRATE izglasali su povećanje postojećih i uvođenje novih akciza. Sada imamo i akcize na slatkiše. Prošle godine su se "rugali" sa ovakvim prijedlogom Milojka Spajića. Danas prepisuju njegove loše prijedloge. Već je skuplje gorivo, ubrzo će slatkiši i napici", napisao je Konjević na Tviteru.

Bivši ministar finansija sada predjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić odgovorio je Konjeviću da je ključna razlika u tome što je, kada je on to predlagao, inflacija iznosila 3% dok danas ona premašuje 18%.

"Inflacija je bila 3% kad smo mi to predlagali. To je ključna razlika i još poraznija činjenica za skupštinsku većinu. Odlazeći ministar podiže akcize kad inflacija već galopira na 18%+, dodajući maha razularenim cijenama. Ali kad čovjek nije čuo za diskont - o čemu dalje da pričamo", odgovorio je Spajić na Tviteru.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.