Rama: Makronova izjava dobra vijest koja ide u pravom smjeru
Edi Rama, foto: AFP

Rama: Makronova izjava dobra vijest koja ide u pravom smjeru

Albanski premijer Edi Rama pozdravio je mogućnost da će njegova zemlja zajedno sa Sjevernom Makedonijom u martu dobiti zeleno svijetlo o otvaranju pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa, Rama je naglasio da je Makronova izjava dobra vijest koja ide u pravom smjeru.

Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je u subotu na Minhenskoj konferenciji, da će, ukoliko rezultati izvještaja Evropske komisije u martu o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivni, podržati otvaranje pregovora za te dvije zemlje.

Za albanskog premijera, otvaranje pristupnih pregovora, je samo početak dugačkog procesa.

“Bez obzira kakav će biti ishod u martu, mi nijesmo stigli do kraja. Kraj će biti za nas, trenutak kada mi budemo država koja je u potpunosti u skladu sa EU vrijednostima”, rekao je Rama.

Kako je naveo, riječ je o procesu koji će učiniti Albaniju državom koja je osnovana na vrijednostima "koje naša djeca zaslužuju".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.