Rama: Opasne i neprihvatljive prijetnje stabilnosti i integritetu Crne Gore
Edi Rama

Rama: Opasne i neprihvatljive prijetnje stabilnosti i integritetu Crne Gore

Prijetnje stabilnosti i integritetu Sjeverne Makedonije i Crne Gore su opasne i neprihvatljive, kazao je premijer Albanije Edi Rama.

On je reagovao na izjavu srpskog ministra odbrane Miloša Vučevića koji je kazao da će se Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji obiti o glavu priznanje Kosova, kao što je Ukrajini.

“Prijetnje stabilnosti i integritetu Sjeverne Makedonije i Crne Gore su opasne i neprihvatljive. Ne zaboravimo da su Albanija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora saveznice NATO-a potpuno posvećene bezbjednosti i teritorijalnom integritetu jedne druge. Postigli smo u posljednjoj deceniji na ovim prostorima ono što niko nije mogao ni da zamisli u beskonačnim decenijama ranije i ne možemo i nećemo dozvoliti nikome da nas povuče u prošlost koju ostavljamo zauvjek! Zajedno! Velika Evropa je naša jedina budućnost”, istakao je Rama na Tviteru.

Prijetnje Crnoj Gori ukrajinskim scenarijem zbog priznanja Kosova, kao i negativni komentari o formiranju nove Vlade, dio crnogorskih analitičara smatra nastavkom pritisaka i miješanja zvaničnog Beograda u njene unutrašnje stvari.

Na posljednje izjave najviših zvaničnika Srbije reagovali su predsjednik Crne Gore i dio opozicionih partija, dok se nisu oglasili aktuelni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i mandatar Milojko Spajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.