Hrvatska: Muškarac u izolaciji zbog testiranja na koronavirus, čekaju se rezultati
Foto: Ilustracija

Hrvatska: Muškarac u izolaciji zbog testiranja na koronavirus, čekaju se rezultati

U osječkoj bolnici nalazi se muškarac koji je u izolaciji zbog testiranja na koronavirus.

Prvi nalaz testiranja na koronavirus bio je pozitivan, dok je drugi test bio negativan pa se sada čekaju rezultati još jednog, dodatnog testiranja kako bi ljekari sa sigurnošću znali da li se radi o koronavirusu ili ne, navodi portal Indeks.

"Juče je testiran nekoliko puta, i nalaz još nije zaključen", rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Prema nezvaničnim informacijama, juče su urađena četiri testa, a danas se rade novi jer se sumnja na zarazu opasnim virusom.

Pacijent je, prema nezvaničnim informacijama, pet dana u bolnici, a sad je u izolaciji. Nije bio u Kini niti je u kontaktu sa nekim iz Kine, već je iz Osjeka.

"Osiječka bolnica je spremna za virus", rekao je Capak.

Studentkinja iz Vuhana

Danas oko 12 sati u Zagreb je sletjela Hrvatica koja je prije 12 dana napustila Vuhan. Dočekao je krizni štab na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Ministar Beroš rekao je kako je zdrava, ali s obzirom na to da dolazi iz regije u kojoj je krenula infekcija, mora se postupiti s obzirom.

Hrvatska građanka nalaziće se dva dana pod nadzorom.

“Biće u krugu porodice, te će se nadzirati njeno zdravstveno stanje. Ako po isteku 14 dana bude zdrava, dobiće rješenje o tome da zdravstveni nadzor nije potreban”, rekao je ministar Beroš.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.