Najveća poslastica na svijetu: Indijci napravili kolač od 6.5 kilometara
Foto: Getty images

Čeka se službena potrvda

Najveća poslastica na svijetu: Indijci napravili kolač od 6.5 kilometara

Više stotina indijskih poslastičara u srijedu je u državi Kerali napravilo najduži kolač na svijetu, sveukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord što su ga postavili kineski poslastičari.

Ogromni kolač od vanile koji je težak 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko hiljada stolova u gradu Trisuru, saopštili su organizatori, prenosi Hina.

U pripremi kolača učestvovalo je oko 1500 poslastičara i pekara, koji su na izradu jedinstvenog dezerta s čokoladnim ganašeom utrošili četiri sata. Pritom su upotrijebili oko 12.000 kilograma šećera i brašna.

Događaj je privukao mnoštvo znatiželjnika koji su se okupili da bi vidjeli kako nastaje divovski kolač u organizaciji Udruženja pekara države Kerale (BAKE).

Glavni sekretar udruženja Naušad je rekao novinarima da su iz Ginisove knjige rekorda kazali da je kolač dugačak 6.500 metara i da bi mogao da premaši rekord koji su 2018. godine postavili kineski poslastičari koji su tada u okrugu Ziksi napravili voćni kolač dugačak 3,2 km. Čeka se još i službena potvrda. 

Naušad je kazao da je svrha podviga indijskih poslastičara bila da pokažu svijetu svoju stručnost.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.