Odbor za ekonomiju sjutra o budžetu
Foto: Skupština CG

Prijedlog zakona

Odbor za ekonomiju sjutra o budžetu

Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu, biće održana sjutra.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za narednu godinu.

Predloženim budžetom predviđen je ukupan iznos primitaka i izdataka od 2,58 milijardi eura.

Od toga se za tekući budžet izdvaja 1,32 milijarde, budžet državnih fondova iznosi 769,19 miliona eura, kapitalni 229,96 miliona eura, transkacije finasiranja su na nivou od 556,95 miliona i rezerve 22,5 miliona eura, prenosi Mina Biznis.

Izvorni prihodi budžeta planirani su u iznosu od 1,99 milijardi eura, odnosno 39,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i u odnosu na planirani veći su 8,4 odsto.

Ukupni izdaci planirani su na nivou od 2,38 milijardi eura, odnosno 40,5 odsto BDP-a. U strukturi ukupnih rashoda, tekuća budžetska potrošnja je na nivou od 1,8 milijardi eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.