Bošković i Juretić negirali da su primali mito
Foto: Printscreen

Suspendovani inspektori

Bošković i Juretić negirali da su primali mito

Građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković danas su u Osnovnom sudu u Kotoru negirali navode optužnog prijedloga da su uzimali mito od budvanskog investitora Boška Nenezića.

Oni su to saopštili na ročištu za potvrđivanje optužnice koju je Tužilašvo podiglo protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita. prenosi portal Pobjede.

Optužnim aktom je obuhvaćen i Nenezić, ali on nije došao na ročište jer se nalazi u inostranstvu zbog zdravstvenih razloga.

Portparol Osnovnog suda sudija Špiro Pavićević, rekao je Pobjedi da će odluka biti donijeta u zakonskom roku. Juretić i Bošković su u kotorski sud dovedeni iz Istražnog zatvora.

Njima dvojici je nakon podizanja optužnice odlukom kotorskog suda produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Juretić i Bošković, koji su suspendovani iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, terete se za primanje mita, a Boškoviću se na teret stavlja da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju. Nenezić je optužen za davanje mita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.