Mihajlović: Našao sam anđele čuvare, izvinjavam se što plačem
Foto:Twiter @BolognaFC1909en

Emotivna konferencija za štampu

Mihajlović: Našao sam anđele čuvare, izvinjavam se što plačem

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović održao je vanrednu konferenciju za novinare gdje je u suzama poručio da mu mnogo znači podrška doktora u borbi protiv bolesti, kao i da mu je karakter pomogao da bude jak u teškim trenucima.

Proslavljeni srpski fudbaler, koji se prvi put obratio javnosti nakon 13. jula, kada je otkrio da boluje od leukemije, u izlaganju je istakao da mu nije lako zbog previše emocija.

"Teška četiri mjeseca su iza mene, imao sam hemoterapije, ali sam jakim karakterom sve prebrodio. Veliku mentalnu snagu dobijao sam od doktora. Našao sam anđele čuvare da mi psihološki pomognu. Oni su najznačajniji i biću im zauvijek zahvalan", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Bolonji prije nego što su ga emocije potpuno savladale.

"Izvinjavam se što plačem", dodao je proslavljeni as.

 

Mihajlovića je na početku konferencije iznenadio dolazak njegovih igrača sa kapitenom Blerimom Džemailijem na čelu, koji je izjavio da im nedostaje, na šta je dobio odgovor u Mihajlovićevoj šaljivom stilu da "čine sve kako bi propuštali treninge".

Siniša Mihajlović je prošle nedelje završio treći ciklus liječenja na klinici u Bolonji posle presađivanja koštane srži.

O njegovom dosadašnjem oporavku na konferenciji je govorio doktor Mikele Kalvo, koji radi na liječenju trenera fudbalera Bolonje.

Kalvo, direktor hematološkog odeljenja, posle tri ciklusa hemoterapija i presađivanja koštane srži istakao je da oporavak teče dobro, ali da uvijek treba biti oprezan.

"Moramo da ostanemo oprezni. Složena je dijagnoza i radimo najbolje što možemo. Sve ide kako bi trebalo, ali moraćemo da vodimo računa i radovno obavljamo kontrolu, kako stvari ne bi izmakle kontroli", rekao je Kalvo.

Na emotivnom izlaganju pred velikim brojem novinara u Italiji, kada Mihajlović nije uspio da zaustavi suze nekoliko puta, uz prisustvo i podršku cijelog tima Bolonje, Kalvo je poručio da je optimista.

"Rezultati u prvom ciklusu su veoma pozitivni, ćelije koje su držale tumor su nestale i sada se nastavlja normalna funkcija. U drugom smo nastavili sa istim ljekovima i metodama, ali je drugi ciklus kraće trajao. Pronašli smo kompatibilnog davaoca koštane srži", otkrio je on i potom se zagrlio sa Mihajlovićem.

Kalvo je naglasio da krug liječenja nije zatvoren i da mora da se nastavi oporavak.

Na njegove riječi nadovezala se doktorka Frančeska Bonifaci da nema komplikacija i da je zadovoljna trenutnim stanjem, ali da i dalje mora da postoji oprez.

"Prvih 100 dana je delikantno, ostalo je još samo 30. Povratak normalnom životu Siniše mora da ide postepeno i tako ćemo procjenjivati. Svakako se može reći da je u odličnom stanju", dodala je Bonifaci.

Mihajlović je 13. jula objavio da boluje od leukemije, ali je i pored toga vodio Bolonju na četiri utakmice u Seriji A, uporedo sa liječenjem od opake bolesti.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.