Krv potekla rijekom, vlasti tvrde da je sve pod kontrolom (VIDEO)
Foto: Printscreen

Južna Koreja

Krv potekla rijekom, vlasti tvrde da je sve pod kontrolom (VIDEO)

Jaka kiša sprala je svinjsku krv u planinsku rijeku Jančeon Imđin koja teče granicom dvije Koreje nakon ogromnog svinjokolja na jugu.

Zbog izbijanja svinjskog gripa u Južnoj Koreji na sjeveru zemlje je zaklano oko 47.000 svinja dok su neka tijela zakopana. Iz lokalna nevladine organizacije saopšteno je da je krv procurila iz jama blizu rijeke posle obilnih padavina.

Vlasti u Seulu tvrde da su životinje dezinfikovane prije klanja, a kao razlog zagađenja navodi zastoj u proizvodnji plastičnih kontejera za leševe. Takođe navode da su izlivanje krvi “regulisali kako treba” pumpama i drugim mašinama i da voda za piće nije zagađena.

"Podigli smo nasipe i preduzeli druge mjere kako zagađena voda ne bi dospjela u region nizvodno. Više nema krvi u potoku" – saopšteno je iz nadležnog ministarstva, prenosi rt.com.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.