Albanija zamrzla vraćanje državljana iz Sirije
Foto: Ilustracija

Potvrdila državna sekretarka Spiropali

Albanija zamrzla vraćanje državljana iz Sirije

Albanski zvaničnici izjavili su danas da su zamrzli napore za vraćanje desetina njihovih državljana iz Sirije gdje su zatvoreni zbog sumnje da su imali veze sa ekstremistima.

Ministarka Elisa Spiropali rekla je danas da je operacija prekinuta zbog "nove geopolitičke situacije" u Siriji uključujući tursku vojnu operaciju i povlačenje američkih vojnika.

Spiropali je rekla da je među Albancima koji su u kampu u sjevernoj Siriji 11 do 13 muškaraca osumnjičenih za terorističke aktivnosti i 28 djece.

Albanski zvaničnici pokrenuli su u avgustu planove da vrate u zemlju 72 albanska državljanina.

U aprilu je susjedno Kosovo bilo prva zemlja koja je vratila 110 svojih građana iz Sirije, uglavnom žene i djecu vezane za ekstremiste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.