Narandžasti meteoalarm za područje cijele CG: Obilna kiša i jaki udari vjetra
ilustracija

Vremenska prognoza

Narandžasti meteoalarm za područje cijele CG: Obilna kiša i jaki udari vjetra

Za teritoriju cijele Crne Gore za sjutra je izdat narandžasti meteoalarm, drugi stepen upozorenja na vremenske neprilike.Upozorenje je na snazi zbog najavljene obilne kiše i jakih udara vjetra

Untitled

Meteoalarm

Prema prognozi Zavoda za hidrometeorologiju, u Crnoj Gori će sjutra biti umjereno do potpuno oblačno sa kišom, a u južnim i centralnim predjelima i pljuskovi sa grmljavinom.

Ponegdje se očekuju umjerene do obilne količine padavina. 

Duvaće vjetar pojačan do jak, na udare ponegdje i veoma jak, južni i jugoistočni. 

Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 17, najviša dnevna od 10 do 21 stepen.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavijestio je da će u periodu od 2. do 10. novembra područje Crne Gore biti pod uticajem serije ciklonskih aktivnosti sa nekoliko kišnih talasa.

Na području Crne Gore očekuju se, naime, jako nestabilne vremenske prilike sa jakom kišom i jakim, na udare olujnim južnim vjetrom. 

U ovom periodu u centralnim, južnim i primorskim oblastima očekuje se obilna količina kiše.

Obilne padavine prvenstveno se očekuju sjutra,  tokom noći u nedjelju na ponedjeljak i u ponedjeljak tokom prijepodneva, zatim ponovo u srijedu, navode iz Direktorata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.