Ubijen lider Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi?
Abu Bakir al-Bagdadi

Ubijen lider Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi?

U američkoj vojnoj akciji u Siriji vjeruje se da je ubijen lider Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi, prenose agencije.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je za AP da je u subotu veče Bagdadi bio meta napada u Idlibu i da se očekuje potvrda da je on ubijen u eksploziji.

Američki predsjednik Donald Tramp u subotu veče je na Tviteru napisao: "Nešto veliko se upravo dogodilo".

Portparol Bijele kuće Hogan Gidli rekao je da će se Tramp u toku dana oglasiti tim povodom.

"Naši izvori unutar Sirije potvrdili su iračkom obavještajnom timu zaduženom za praćenje Bagdadija, da je on ubijen zajedno sa svojim ličnim tjelohraniteljem u Idlibu pošto je otkriveno gdje se skrivao kada je pokušao da izvede porodicu iz Idliba prema turskoj granici", rekao je jedan od iračkih izvora za Rojters.

Sa druge strane, dvojica iranskih zvaničnika rekla su za Rojters da je Iran od izvora u Siriji obaviješten o ubistvu Bagdadija.

"O Bagdadijevoj smrti Iran su obavijestili sirijski zvaničnici koji su te informacije dobili sa terena", rekao je jedan od zvaničnika. Ovo je potvrdio i drugi iranski zvaničnik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.