Apelacioni sud odbio žalbu, Sinđelića izručiti Hrvatskoj
Sindjelić

Potvrđena odluka Višeg suda

Apelacioni sud odbio žalbu, Sinđelića izručiti Hrvatskoj

Apelacioni sud Crne Gore odbacio je kao neosnavanu žalbu Saše Sinđelića, čime je potvrđena odluka Višeg suda u Podgorici, kojom je odlučeno da okrivljeni bude izručen Hrvatskoj radi izdržavanja zatvorske kazne.

Odluka je Apelacioni sud donio danas.

Portaparolka Apelacionog suda  Ivana Perović podsjetila je da je rješenjem Višeg suda u Podgorici od 3.09.2019. godine utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Srbije okrivljenog Sinđelića po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske  radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 21 godine, izrečene presudom Županijskog suda u Vukovaru zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela – teško ubistvo i kaznenog djela protiv imovine – teška krađa.

"U postupku odlučivanja Apelacioni sud Crne Gore je utvrdio da je prvostepeni sud na pravilan i zakonit način utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Saše Sinđelića, pa pobijanim rješenjem nije povrijeđeno niti jedno pravo propisano Evropskom konvencijom o ekstradiciji, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske o izručenju", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.