Đukanović i Riker, foto: Predsjednik.me

Đukanović sa Rikerom u Njujorku

"Balkan nema rješenja van konteksta evropske i evroatlantske integracije"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Njujorku sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Filipom Rikerom.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom i podsjetio na značaj nedavnih posjeta delegacije američkog Senata i specijalnog izaslanika za Balkan Metjua Palmera, koji je učestvovao u ovom razgovoru, ističući da je za nas veoma važna dobra frekvencija dijaloga između dvije zemlje, što je veoma dobra poruka i za Region.

On je naglasio da za Balkan nema rješenja van konteksta evropske i evroatlantske integracije, posebno imajući u vidu njegovo duboko i permanentno zaostajanje za Evropom i njenim demokratskim i ekonomskim razvojem.

Zato je, ističe Đukanović, pripadnost evropskom sistemu vrijednosti i učvršćivanje strateškog evroatlantskog partnerstva jedina dobra solucija i za Balkan i za Evropu. Podrška i pažnja SAD-a u tom smislu je izuzetno značajna, kazao je Đukanović.

ukanoviRiker3

Pomoćnik državnog sekretara SAD-a kazao je da je pristupanje Crne Gore EU visoko na agendi Vašingtona, uz ocjenu da smo na dobrom putu da postanemo naredna članica Unije i pokažemo da ta vrata ostaju otvorena za ZB.

Iskazujući poštovanje za viziju i mudrost naše politike, on je poručio da Crna Gora postaje uzor i model za stabilnost.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim procesima u Regionu s naglaskom na iznalaženje rješenja za otvorena pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.