Potpisan Memorandum o saradnji sa Romskim savjetom
Foto: Prijestonica Cetinje

Potpisan Memorandum o saradnji sa Romskim savjetom

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši potpisali su memorandum o saradnji kojim se definišu zajedničke aktivnosti na planu inkluzije romske populacije u oblastima obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene zaštite, stanovanja i promocije kulture Roma.

Kašćelan je kazao da zajednicu Roma na Cetinju čini 20 porodica sa oko 100 članova, te da je saradnja sa njihovim predstavnicima veoma dobra.

„Zapošljeni su u Komunalnom preduzeću, izuzetni su radici i ljudi“, naveo je Kašćelan.

On je rekao da je lokalna uprava obezbjedila kombi za prevoz djece od naselja do škole, navodeći da je, prema saznanjima koje ima od nadležnog sekretarijata, u obrazovni proces uključeno više od 20 mališana. Obezbijeđeno je i igralište za djecu, koje bi uskoro trebalo da bude postavljeno.

romskisavjet4

„Pokrenuli smo inicijativu da se izvrše hitne popravke krovova, kao i da se riješi problem sa kanalizacijom u naselju na Zagrablju. Za kapitalni budžet kandidovali smo sanaciju puta ka naselju“, naveo je Kašćelan.

Gaši je zadovoljan zbog aktivnosti koje se u Prijestonici preduzimaju radi ostvarivanja prava romske populacije.

„Te aktivnosti velika su stvar za njih. Drago mi je što se djeca uključuju u školske i druge aktivnosti“, naveo je Gaši.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.