ODT podnijelo optužni predlog protiv profesorice Lakićević Đuranović
Lakićević Đuranović

Plagirala specijalistički rad studenta kojem je bila mentor

ODT podnijelo optužni predlog protiv profesorice Lakićević Đuranović

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici, optužni predlog protiv vanredne profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević Đuranović zbog krivičnog djela povreda moralnih prava autora i interpretatora.

Lakićević Đuranović je optužena zbog sumnje da je plagirala specijalistički rad studenta kojem je bila mentor. 

"Okrivljenoj B. L. Đ. se stavlja na teret da je, u periodu od 13. do 17. decembra 2018.godine pod svojim imenom djelimično objavila primjerak tuđeg autorskog djela. Okrivljena je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom "Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse". Na taj način je , bez dozvole oštećenog Đ.D. učinila dostupnim javnosti djelove njegovog specijalističkog rada pod nazivom "Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU", u procentu od 97,77%. Isti referat je kao autorski tekst okrivljene objavljen i u publikaciji sa javnog skupa", navodi se u saopštenju ODT.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.