UCG: Započet postupak utvrđivanja nepravilnosti u magistarkom radu Bečića
UCG

UCG: Započet postupak utvrđivanja nepravilnosti u magistarkom radu Bečića

Univerzitet Crne Gore je u skladu sa važećom pravnom regulativom i u granicama nadležnosti svojih organa započeo odgovarajući postupak utvrđivanja nepravilnosti u magistarkom radu mr Alekse Bečića.

"Cjelokupni postupak, od prijave teze do odbrane rada 2014. godine, sproveden je na Ekonomskom fakultetu, pred komisijom i mentorom koji su imenovani od strane Vijeća tog Fakulteta.

Monitoring magistarskih studija od sredine 2015. godine ustanovljen je kao jedna od nadležnosti Odbora u okviru Centra za studije i kontrolu kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, tako da ovaj organ, kao ni drugi organi Univerziteta, shodno tada važećoj pravnoj legislativi, nije bio nadležan ni po jednoj fazi ovog postupka", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Univerzitet Crne Gore je kako se dodaje već dva puta upućivao zahtjev Ekonomskom fakultetu da se njegovi organi izjasne o proceduri i sadržaju ovog magistarskog rada, te da ih obavijeste ukoliko se utvrde određene nepravilnosti.

"Vijeće Ekonomskog fakulteta smatra da u odnosu na procedure sprovedene prilikom kontrole i odbrane rada nijesu konstatovane nepravilnosti.

Kako se Vijeće Ekonomskog fakulteta nije izjasnilo po pitanju sadržaja ovog magistarskog rada, u cilju zaštite integriteta Univerziteta Crne Gore, Senat Univerziteta će preuzeti sve potrebne mjere u cilju razjašnjenja ovog i sličnih pitanja. Što se tiče Univerziteta Crne Gore, predmeti ove vrste ne zastarijevaju", poručuju sa Univerziteta Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.