Iz UIKSA demantuju da su tukli zatvorenika

Pokušao da pobjegne

Iz UIKSA demantuju da su tukli zatvorenika

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) demantovali su navode medija da je pritvorenik Marko Vukčević zadobio bilo kakve povrede prilikom njegovog hapšenja, nakon što je pokušao da pobjegne službenicima UISK-a u Kliničkom centru Crne Gore.

"Intervencijom službenika obezbjeđenja UIKS, uz upotrebu sredstava prinude ručnog spreja i sredstava za vezivanje spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica M.V, kojom prilikom nije bilo fizičke, ni psihičke torture u odnosu na pritvorenika", kazali su iz UIKS-a za Dnevne novine.

Kako su dodali, Vukčević je po povratku u UIKS upućen na pregled kod zatvorskog ljekara, kojom prilikom nije konstatovano da je zadobio povrede.

"O događaju obaviještena je Uprava policije i nadležno tužilaštvo radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, a protiv ovog pritvorenika biće sproveden i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove eventualne disciplinske odgovornosti. U konkretnom slučaju ispitaće se da li je u postupanju službenika obezbjeđenja bilo propusta u radu", kazali su iz UIKS-a.

DN podsjećaju da više očevidaca koji su se tada nalazili u Kliničkom centru ili u neposrednoj blizini zgrade, tvrde da su čuli četiri pucnja, baš u vrijeme kada je trajala potjera za Vukčevićem.

Prema riječima jednog od očevidaca, Vukčevića su zatvorski policajci uhvatili u blizini Medicinske škole. To bi trebalo da znači da je bjegunac uspio da izađe van ograde Kliničkog centra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.