Podoficir Radenović unio drogu na brod, snimci pokazali
Foto: Printscreen

Šverc droge u slučaju “Jadran”

Podoficir Radenović unio drogu na brod, snimci pokazali

Video snimci izuzeti sa sigurnosnih kamera pokazali su da je osumnjičeni za članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge u slučaju “Jadran”, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, na školski brod unio 56 kilograma kokaina i oružje, pišu Dnebne novine.

Prema navodima istrage, on je imao zadatak da preuzima drogu od drugih pripadnika kriminalne organizacije, unosi je na školski brod i sakriva.

Njegova uloga, kako je pokazala istraga, bila je da drogu nakon uplovljavanja školskog broda “Jadaran” u lukama Turske i drugih država prema dobijenim uputstvima predaje drugim članovima kriminalne organizacije, i od njih preuzima iste količine kokaina, te da ih po povratku u Crnu Goru predaje drugim članovima kriminalne organizacije radi dalje prodaje.

Vojinu Stuparu, osumnjičenom da je član navodne kriminalne organizacije koja je pokušala šverc kokaina vrijednog pet miliona eura preko školskog broda “Jadran”, produžen je pritvor do 1. oktobra.

Istragom je utvrđeno da je njegov zadatak bio da postupa po naredbama organizatora i članova kriminalne organizacije, osumnjičenih Dejana Rovčanina i Vladimira Račića koji su u bjekstvu, te da obezbjeđuje i čuva vatreno oružje i municiju za potrebe kriminalne grupe, da istovremeno priprema, pakuje kokain u rance u kojima će je transportovati.

Optužnica za predmetni slučaj naći se se na kontroli pred Višim sudom u Podgorici početkom septembra.

Podsjećamo, Vojna policija i Specijalno policijsko odjeljenje, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, 19. aprila spriječili su transport kokaina prema Turskoj. Vrijednost zaplijenjene droge, procijenjena je na pet miliona eura.

Istražitelji su došli do saznanja da je član grupe koja je švercovala 56 kilograma kokaina koji je pronađen na brodu “Jadran” i Radomir Ostojić iz Tivta, a status svjedoka saradnika dodijeljen je starijem vodniku Milošu Kuliću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.