Jovović: Neopisiv je osjećaj podići pehar Kupa Crne Gore, juniorska reprezentacija mi najviše prija

Jovović: Neopisiv je osjećaj podići pehar Kupa Crne Gore, juniorska reprezentacija mi najviše prija

Najperspektivnija mlada odbojkašica i članica seniorske reprezentacije Crne Gore Lara Jovović je nakon osvajanja titule sa Herceg Novim odlučila da govori za Meridian Sport.

Lara je na samom početku objasnila kako je otkrila ljubav prema odbojci i priznala da to ipak nije bila njena ljubav na prvi pogled.

“Odbojkom sam počela da se bavim sa osam godina. Sasvim slučajno. Željela sam da treniram rukomet, ali je moja porodica ipak u meni prepoznala nešto što danas objašnjavaju dobrim osjećajem. Oni su zapravo “krivci” što sam otišla na prvi trening u OK Budućnost. I tek tada sam otkrila svu ljepotu ovog sporta koji je danas moj život”, rekla je iskreno Jovović.

Karijeru je započela u Budućnosti, a nadogradila u Morači, ali je ipak morala da se okrene onom koji je mogao da joj ponudi nešto više.

“I Budućnost i Morača su dio mene. U tim klubovima sam nadograđivala sebe kao igračicu, zahvaljujući trenerima, ali i djevojkama sa kojima sam dijelila teren. Nakon toga ukazala mi se prilika koja se ne propušta, da budem u timu koji je te godine osvojio Kup Crne Gore i prvi je na tabeli, ali i igrao Ligu šampiona. Sve to je bio izazov za mene sa samo 17 godina. Povjerenje koje mi je ukazao trener Krunić trudila sam se da opravdam, budući da sam najmlađa u timu i da su svaki trening, ali i utakmica za mene bili novo veliko iskustvo”, rekla je Jovović.

Priznala je i da iz juniorske reprezentacije nosi posebne uspomene i da joj je više prijala, ali da zna svoj zadatak i u seniorskoj.

“Juniorska reprezentacija mi je i omiljena jer je to ekipa koja mi najviše prija i gdje igram sa djevojkama mojih godina. Posebno bih izdvojila utakmicu koju smo prije dvije godine igrale sa Bosnom i Hercegovinom koja nam je bila izuzetno važna jer smo upravo tom pobjedom obezbijedile plasman u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održavalo u našem gradu, a to je bila i moja prva pobjeda u crnogorskom dresu.”

“Što se tiče seniorske reprezentacije ove godine pripreme nam traju cijelo ljeto i imamo dva veoma zahtjevna zadatka. Prvi je Srebrna liga koja će biti naporna, ali naravno mi ćemo se potruditi da se što bolje spremimo i da ostvarimo dobar rezultat. Krajem ljeta su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i ove godine smatram da imamo velike šanse da po prvi put uspijemo da odemo na neko tako veliko i nama važno takmičenje”, rekla je Jovović.

Sa ekipom Herceg Novog uspjela je da odbrani titulu Kupa Crne Gore, na koji je naročito ponosna, ali kaže da su na to uticali mnogi faktori.

“Nijedan put u sportu nije lak. I ovaj naš put obilježili su ogroman, rad, trud, znoj i odricanja. Svakodnevni treninzi, savjeti trenera, stručnog tima nekada dobri, nekada loši trenuci. Ono što je možda meni najvažnije je što sam i pored povrede u januaru ipak uspjela da se vratim na teren nakon dva mjeseca. Ponosna sam na to što smo svi imali isti cilj, borile se tokom svake utakmice sa istim žarom ne potcjenjujući protivnike, kao i na to što nismo izgubile niti jedan set. Takođe, podići pehar je neopisiv osjećaj koji vas motiviše da idete dalje”, zaključila je Lara Jovović.

Godine 2022. proglašena je za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore, ali je dobila i priznanja Podgorice i Herceg Novog za sportska postignuća.

“Svakako da mi je prijalo priznanje za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore, kao i priznanje moga grada Podgorice, ali i Herceg Novog. To znači da neko prepoznaje ono što radite, i da vi to radite dobro. Naravno, ovo je moj početak i sva ova priznanja su mi samo satisfakcija.”

Pitali smo je i kakvi su joj planovi u budućnosti, a sigurni smo da je čeka blistava karijera.

“Nisam neko ko planira. Kod mene se uvijek sve nekako iznenada i neočekivano dešavalo. Do sada je to bilo dobro, pa neka tako i ostane. Želja mi je da što više igram i da donosim radost našim navijačima igrajući i za reprezentaciju, ali i za svoj klub”, skromna je bila Jovović.

Lara Jovović je na kraju intervjua podijelila sa nama i šta smatra ključnim stvarima u pogledu napredovanja crnogorske odbojke.

“Veća ulaganja su neophodna kada je riječ o odbojci, ako želimo prvo da motivišemo djecu da se bave ovim sportom i da ne odustaju. Ulagati u mlade odbojkašice i odbojkaše je ulaganje u budućnost crnogorske odbojke. I nije to samo novac, postoje i druge vrste ulaganja. Interesovanje za ovaj sport bar kada su djevojčice u pitanju postoji i to treba iskoristiti jer svi će one jednog dana biti ambasadori svoje zemlje, samo ih je potrebno pravilno usmjeriti, ali i motivisati i sačuvati”, poručila je Jovović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.