Nikoli Vučeviću uručena Zlatna plaketa na Univerzitetu CG

Nikoli Vučeviću uručena Zlatna plaketa na Univerzitetu CG

Slavnom NBA asu i prvoj zvijezdi Orlanda, košarkašu Nikoli Vučeviću, danas je uručena Zlatna plaketa za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom nivou i promociju crnogorskog sporta, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Svjetski proslavljenom košarkašu su Zlatnu plaketu uručili prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović, urednici časopisa koji je ustanovio ovu nagradu.

"Riječ je o jedinom crnogorskom naučnom časopisu u oblasti sporta koji je indeksiran u dvije najprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus - časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine."", saopšteno je sa UCG.

tumber3

Prof. dr Duško Bjelica se u pogledu obrazloženja nagrade osvrnuo na sportski put proslavljenog asa, Nikole Vučevića, koji je još kao srednjoškolac otišao u SAD gdje je igrao za Stonridž Prep u Simi Valiju (Kalifornija), i bio najdominantniji igrač u tom takmičenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.