Vučić sjutra sa Srbima iz Crne Gore
Aleksandar Vučić

Vučić sjutra sa Srbima iz Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak sa Srbima u regionu 28. juna u Kraljevu, prenose mediji.

U pozivu, koji je na adrese predstavnika Srba iz Crne Gore stigao u srijedu ujutro, navodi se da je formalni razlog prisustvo svečanoj „Vidovdanskoj akademiji“ koja se svake godine održava u Kraljevu, piše Pobjeda. 

Prije akademije predviđeno je i svečano otvaranje civilno-vojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva, koji bi trebalo da otvori Vučić i kojem bi trebalo da prisustvuju i Srbi iz regiona.

Nakon svečane akademije predviđeni su razgovori Vučića sa predstavnicima Srba od Makedonije do Hrvatske. Izvor Pobjede iz vrha prosrpske opozicije kazao je da u pozivu ne piše o čemu će se razgovarati.

“Ipak, pretpostavka je da će u prvom planu biti mišljenje Venecijanske komisije o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti za koje ne postoji jedinstven stav u eparhijama SPC”, rekao je izvor Pobjede.

Na svečanu akademiju prema navodima ovog lista, idu predstavnici Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Srpskog nacionalnog savjeta, Ujedinjene Crne Gore i Matice srpske i SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.