Sekulić: Raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene
Foto: Vlada CG

Potpisan Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Azerbejdžana

Sekulić: Raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene

Druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana održana je 24 i 25. juna u Bakuu, Azerbejdžan, u okviru bilateralne posjete predsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića Azerbejdžanu. Istim povodom organizovan je biznis forum crnogorskih i azerbejdžanskih privrednika.

Kako je saopšteno iz Vlade, delegaciju Crne Gore je predvodila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Kao rezultat rada navedene komisije potpisan je Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan, kojim su definisani konkretni modaliteti saradnje, u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao sto su: trgovina, investicije, industrija, energetika, saobraćaj, turizam, zaštita životne sredine, poljoprivreda, nauka, prosvjeta, rad i socijalno staranje.

481262319162bb3401a0ao

Tokom održavanja Mješovite komisije, ministarka ekonomije se sastala sa kopredsjednikom komisije sa azerbejdžanske strane, Sahilom Babajevim.

Izražavajuci zadovoljstvo usled prisustva velikog broja azerbejdžanskih investicija u Crnoj Gori, ministarka je istakla da u narednom periodu treba raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene, koji još uvijek nije na zavidnom nivou.

48126321917e145fb5e25o

Sekulić je pozdravila inicijativu kolega iz azerbejdžana da se u Crnoj Gori otvori Azerbejdžanska trgovinska kuca i istakla spremnost Crne Gore da sa Azerbejdžanom podijeli svoja iskustva i ekspertizu stečenu u procesu pristupanja Svjetskog trgovinskoj organizaciji.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.