Iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba
Foto: Beta/AP

Nevrijeme u Srbiji

Iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba

Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su 12 osoba iz objekata koji su poplavljeni usljed obilnih padavina koje su u nedjelju popodne zahvatile Beograd, saopšteno je iz Mininistarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Načelnik Sektora Predrag Marić rekao je da najvećih problema bilo na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, prenosi Tanjug.

“U naselju Borča iz poplavljenih kuća spaseno je sedam osoba. Vatrogasci-spasioci su iz Ulice Drinske divizije evakuisali pet ljudi, a dvije starije osobe su spasene iz domaćinstva u Obrovačkoj ulici”, dodao je Marić.

On je rekao da je sinoć u Beogradu angažovano 90 vatrogasaca-spasilaca sa 23 vozila, a aktiviran je i tim za ispumpavanje vode sa pumpama velikom kapaciteta.

U djelovima Beogradu je za nešto manje od dva sata pala veća količina kiše nego za cijeli mjesec.

“U pojedinim djelovima Beograda palo je oko 60 litara kiše za samo sat i po”, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na društvenim mrežama korisnici iz različitih djelova Beograda okačili su snimke poplavljenih ulica, oborenog drveća, a u pojedinim djelovima Novog Beograda je nestala struja.

Nevrijeme, praćeno jakom kišom pomiješanom sa sitnim gradom, grmljevinom i munjama, zadesilo je i djelove Pomoravskog okruga, a najviše Despotovac, gdje je voda ušla u podrume desetine kuća, kao i djelove Ćuprije i Jagodine.

Zbog nevremena koje je pogodilo Čačak, gradonačelnik Milun Todorović je na predlog Štaba za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju na teritoriji cijelog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.