Mej najavila ostavku, trka ko će je zamijeniti
Tereza Mej, foto: AP

Prije naredne faze pregovora o Bregzitu

Mej najavila ostavku, trka ko će je zamijeniti

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će podnijeti ostavku prije naredne faze pregovora o Bregzitu. Iako nije objavila datum kada će otići sa funkcije, viši članovi Konzervativne partije se utrkuju ko će je zamijeniti.

Među konzervativcima koji žele da zamijene britansku premijerku je troje bivših ministara u njenoj vladi - Ester Mekvi (51), bivša minstarka rada, bivša ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud (55) i bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson (54), prenosi Rojters.

Takođe, nekoliko aktuelnih minstara željelo bi da zamijeni Terezu Mej - ministar spoljnih poslova Džeremi Hant (52), bivši minstar za Bregzit Dominik Rab (45) i ministar zdravlja Met Henkok (40).

Kao kandidati pominju se i zagovornici Bregzita Andrea Lidsom (56) i Majkl Gouv (51), bivši diplomata Rori Stjuart (46), poznat po tome što je prepješačio 6.000 kilometara širom Irana, Avganistana, Pakistana, Indije i Nepala, i bivši bankar Sadžid Džavid (49) i Grejam Brejdi (51) predsjednik Odbora poslanika iz redova konzervativaca.

Najnoviji rok da Britanija napusti Evropsku uniju je 31. oktobar.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.