Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje
Foto: Međugorje.org

Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje

Papa Franjo je odlučio da je moguće organizovati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje od crkve.

U saopštenju se dodaje ipak da je neophodno paziti da ta hodočašća ''ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu.''

''Isti kriterijum moći će da bude primjenjen na pastire svakog reda i nivoa koji žele da pođu u Međugorje i tamo da slave i suslave na svečan način''- navedeno je u saopštenju, prenosi Večernji.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.