Đukanović na sastanku lidera zemalja učesnica Brdo - Brioni procesa
Milo Đukanović

Đukanović na sastanku lidera zemalja učesnica Brdo - Brioni procesa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas iz Sarajeva u Tiranu, gdje će na zajednički poziv predsjednika Albanije, Hrvatske i Slovenije, Iljira Mete, Kolinde Grabar Kitarović i Boruta Pahora, učestvovati na sastanku lidera zemalja učesnica Brdo - Brioni procesa.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, na sastanku će kao specijalni gosti učestvovati predsjednik Poljske Andžej Duda i visoka predstavnica EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Đukanović će učestvovati na radnoj večeri koju će prirediti predsjednik Albanije u svojstvu zemlje predsjedavajuće Procesom u protekloj godini, dok će sjutra biti održan radni sastanak posvećen saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Brdo – Brioni Proces je regionalna inicijativa koju su pokrenule Slovenija i Hrvatska 2010. godine, na konferenciji o Zapadnom Balkanu u Brdu kod Kranja, s ciljem da se kroz neformalnu saradnju jačaju odnosi između zemalja u regionu i pruži uzajamna podrška na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.