Koliko zarađuju i šta posjeduju opozicioni poslanici?
Skupština Crne Gore

Koliko zarađuju i šta posjeduju opozicioni poslanici?

Prema imovinskom kartonu koji je Agenciji za sprječavanje korupcije dostavio lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, prošle godine mjesečno je zarađivao 1.589 eura. Njegova supruga Sanja, zaposlena u M:telu mjesečno zarađuje 1.180.

Mandić je djelimični vlasnik tri kuće – od 360, 120, i 80 kvadrata, kao i više placeva, zemljišta i pomoćnih objekata, koje se vode kao dio nasljedstva. Mandići imaju tri automobila, a od prošle godine Andrija Mandić otplaćuje kredit od 15.000 eura.

Prvi čovjek Demokratske narodne partije Milan Knežević je prošle godine zarađivao od 1.165 do 1.400 eura, s tim što je u maju od poslaničke plate prihodovao samo 117 eura.

On živi s majkom Ratkom, koja je zaposlena u osnovnoj školi i zarađuje 550 eura. Na njeno ime se vode i kuća od 80 i stan od 64 kvadrata. Knežević ima dva automobila, a otplaćuje i dva kredita za koje je mjesečna rata 644 eura.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, je prošle godine kao poslanik zarađivao 1.400 eura, a na njegovo ime vode se dva vozila. Bečić otplaćuje i gotovinski kredit za koji je mjesečna rata 250 eura. Prema imovinskom kartonu, na Bečićevo ime se ne vodi nijedna nekretnina.

Prvi čovjek SDP-a Ranko Krivokapić je kao poslanik prošle godine mjesečno zarađivao 1.680 eura, a u maju je od Luke Kotor dobio dividendu od gotovo 8.000 eura. Krivokapić ima dva stana - od 111 i 137 kvadrata i građevinsko zemljište od 500 kvadrata. Krivokapić na tekućem računu ima osam hiljada eura, kao i akcije u Daido Metalu, Telekomu, Luci Kotor i Utipu Crna Gora.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović mjesečno zarađuje 1.437 eura, a za službena putovanja je od partije dobio 1.159 eura. Na Abazovićevo ime vodi se vikendica od 30 kvadrata, a na tekućem računu ima skoro 8.000 eura.

U imovinskom kartonu predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, nije navedeno kolika mu je bila poslanička plata tokom 2018. godine, a 2017. je iznosila 1.700 eura. Lekićeve kćerke Tijana i Livia, baveći se slobodnom profesijom, zarađuju 600 odnosno 750 eura. Lekić ima dva stana – od 86 i 98 kvadrata, kao i vikendicu od stotinu kvadrata i plac. Pored toga, Miodrag Lekić je djelimični vlasnik još jednog stana, kuće, zemljišta i placa. Lekići imaju i dva auta, a otplaćuju i kredit za koji je rata 215 eura.

Lider SNP-a Vladimir Joković, još nije Agenciji za sprječavanje korupcije dostavio svoj imovinski karton.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.