Prošle godine od svadbi i rođendana prihodovano dva miliona eura
Foto: Ilustracija

Poreska uprava CG

Prošle godine od svadbi i rođendana prihodovano dva miliona eura

Ukupno 50 ugostiteljskih objekata prošle godine je organizovalo 864 svadbena i rođendanska veselja, a iznos ostvarenog prihoda po tom osnovu i prometa evidentiranog preko poreske registar kase iznosi skoro dva miliona eura, saopšteno je iz Poreske uprave PU.

Ugostitelji su, kako dodaju iz PU, na ostvareni prihod i promet uredno prijavili poreske obaveze. Kada je riječ o prvom ovogodišnjem kvartalu, prihod po osnovu svadbi i veselja je iznosio skoro 400.000 eura, prenose Vikend novine.

"U prvom kvartalu ove godine kod 28 poreskih obveznika su organizovana 143 svadbena i rođendanska veselja, a iznos ostvarenog prihoda po tom osnovu i prometa evidentiranog preko poreske registar kase iznosi 387.328 eura. Tokom prošle godine, taj iznos je za 50 poreskih obveznika bio 1.992.069 eura", pokazuju podaci PU.

Realizacija aktivnosti na praćenju regularnosti poslovanja lica koja su uključena u organizaciju svadbenih i rođendanskih proslava počela je 2018.

U PU navode da pri oganizaciji manifestacija zabavnog karaktera, među kojim su i svadbena i rođendanska veselja, dolazi do prometa čitavog niza proizvoda i usluga, koji je oporeziv sa aspekta propisa koji su na snazi u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.