Nakon dugo čekanja ova opcija dostupna svim korisnicima Messengera
Foto: Ilustracija

Nakon dugo čekanja ova opcija dostupna svim korisnicima Messengera

Dugo očekivana opcija za Messenger konačno je dostupna svima!

Riječ je o tamnom načinu rada koji možete uključiti u postavkama popularne aplikacije za chat (klik na svoju fotografiju u lijevom ćošku i upalite opciju "dark mode", op.pr.).

Tamni način rada je u Facebook Messenger uveden još prošle godine, ali je bio dostupan tek ograničenom broju korisnika u nekoliko država.

U martu ove godine ta je karakteristika "teoretski" postala dostupna svima, ali ste morali upotrijebiti poseban emotikon (polumjesec) kako bi ste je aktivirali. 

Ako ne vidite opciju, nadogradite aplikaciju Messenger na novije izdanje ili strpiti se još koji dan dok ne stigne izdanje za vaš uređaj s operativnim sastavom Android ili iOS.

Osim što je blaži po vaše oči, tamni način rada takođe i štedi bateriju vašeg uređaja, piše Tech Radar, javlja tportal.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.