Saraj: Oko 800.000 migranata koji dolaze iz Libije spremno da
Foto: Rojters

Saraj: Oko 800.000 migranata koji dolaze iz Libije spremno da "okupira" Italiju

Oko 800.000 migranata koji dolaze iz Libije spremno je da "okupira" Italiju, izjavio je libijski premijer Fajez al Saraj.

"Uradite brzo nešto", rekao je Saraj, jer bi, kaže, pogoršanje situacije u Libiji moglo da "pogura" 800.000 migranata i Libijaca koji će "okupirati" Italiju i Evropu, prenijela je Ansa.

Saraj je zahvalio Italiji za posredovanje i podršku miru u Libiji.

On je ocijenio i da je general Kalifa Haftar izdao Libiju i međunarodnu zajednicu svojom ofanzivom na vladu u Tripoliju.

"Potrebno nam je da Rim i EU budu ujedinjeni i nepokolebljivi u blokiranju Haftarovog rata, agresije", poručio je za italijanski dnevnik "Korijere dela sera", javlja Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.